Jak najbardziej Mex to super izolat białka wołowego a cm3 to czysty jabłaczan kreatyny, więc dlaczego tego nie łączyć....Może nie w jednej porcji ale w cyklu suplementacyjnym Zmieniony przez - dcp w dniu 2014-11-30 08:41:26
[...] roślinnego (np. zbożowego). Na rynku suplementów większość odżywek białkowych to białka pochodzenia zwierzęcego, głównie z mleka - czyli białko serwatkowego (koncentray, izolaty, hydrolizaty, mieszanki białek serwatkowych), występują również m.in odżywki jajeczne, czy z białka wołowego. Dlatego jeżeli szukasz dobrej jakości odżywki białkowej [...]
[...] pokryć dzienne zapotrzebowanie na białko w 100%. Odżywki białkowe są jednak bardzo wygodne i stanowią jego świetne źródło. Szczególnie dobrym źródłem białka jest WPI - izolat białka, jego działanie jest potwierdzone wieloma badaniami, a skuteczność potwierdza wielu ekspertów. 100 g odżywki dostarcza od 60 do 90 g białka. Mięso Kurczaka [...]
[...] czystego białka. W zależności od jakości i rodzaju białka jest to z reguły od 70 do 90% na 100 g produktu. Jeżeli szukamy wysokiej klasy odżywki białkowej, polecamy izolat białka serwatkowego, np. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Isolate_Protein-opis33551.html W produktach spożywczych oczywiście posiadamy całą gamę pokarmów, która [...]
[...] zbyt dużo na forum nie znalazłem . A i jeszcze co do tego białka kolagenowego to chyba nie jest takie złe xD Przynajmniej tak mi się wydaje. I niżej oddzielnie to czy każdy izolat białka serwatkowego nie zawiera laktozy?Bo gdzieś czytałem kiedyś że niby jak się jest na laktoze uczulonym to żeby kupić to a nie wpc.Co prawda to niewiele zmienia w [...]
ten izolat peptyd myslicie że jest syfiasty wołowy ze sciteca?? opis ma fajny - Nie zawiera laktozy - Świetny smak - Doskonała alternatywa dla białek mleka - Przyczynia się do rozwoju i utrzymania masy mięśniowej oraz kości 100% Hydrolyzed Beef Isolate Peptides to kompletne, hydrolizowane białko wytwarzane z peptydu wołowiny, z surowca świeżego [...]
[...] na etykietach to są pewne wyjątki więc rozwinę myśl. Weźmy białko "E......r" gdzie producent podaje zawartość białka 97%. Ciekawe ile jest naprawdę. Idąc tym tropem jest to izolat, ale nie pozyskiwany metodą CFM (mikrofiltracji), tylko metodą wymiany jonowej, co klasyfikuje produkt nieco niżej pomimo wysokiego BV określonego na poziomie 159. [...]
Ad2. Oczywiście mówię tu o uzupełnieniu. A lepsze będzie na redukcji białko serwatkowe czy jakiś izolat np. białka wołowego? Ryby bardzo chętnie był jadł jako główne źródło białka, ale te chude, np. dorsz, są sporo droższe nawet od piersi z indyka:). Jem tylko łososia, ale np. po treningu łosoś nie jest zbyt dobry.
[...] godzin. Mala objetosc, przewaga wegli=glod po godzinie. Dlatego by sie najesc kanapka musi byc z ciemnego chleba i miec w sobie kawal miesa. 3."sladowe ilosci glukozy, izolat bialka sojowego, przeciwutleniacz i konserwant " to właśnie dlatego nie polecamy tutaj wędlin. Pamiętaj, że nie wszystkie chemiczne dodatki używane w procesie [...]
Ad2. Oczywiście mówię tu o uzupełnieniu. A lepsze będzie na redukcji białko serwatkowe czy jakiś izolat np. białka wołowego? Ryby bardzo chętnie był jadł jako główne źródło białka, ale te chude, np. dorsz, są sporo droższe nawet od piersi z indyka:). Jem tylko łososia, ale np. po treningu łosoś nie jest zbyt dobry. Łosoś za to jest mega tani ;) [...]